ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Izpade poslanca Kordiša sem občutila kot rafale s strupenimi plini

Deli na:
Izpade poslanca Kordiša sem občutila kot rafale s strupenimi plini

Foto: Primož Lavre

Metka Zevnik, sopobudnica za ustanovitev stranke Glas za otroke in družine:

V parlamentu je bila obravnava zakona, ki vnaša spoštovanje vnukov in starih staršev in ga je Gibanje za otroke in družine vložilo s podpisi podpore volivcev – skoraj 8000 smo jih zbrali v treh dneh. Predlog zakona sem predstavila skupaj s Francem Donkom in Alešem Primcem.

Poslanec Miha Kordiš, ki ga plačujemo vsi davkoplačevalci, nas je svoji razpravi grobo sramotil in žalil, saj je Gibanje za otroke in družine neprestano poimenoval »Gibanje za zlorabo otrok« ter nesramno žalil socialnega delavca Francija Donka.

Nisem pričakovala, da mi bo kot gostji v državnem zboru in kot predstavnici nekaj tisoč podpisnikov treba prenašati take žalitve in besede: »Pri nas taki ljudje spoštovanja ne bodo dobili, bodo dobili pa hud odpor in nasprotovanje.« In: »S takimi silami ni dialoga … Takim temnim silam se je treba postaviti po robu … To je zlo, ki ga je treba izkoreniniti, ustaviti in preganjati ...«

V tisti sobani sem nenadoma začutila zatohlost. Izpade poslanca Kordiša sem občutila kot rafale s strupenimi plini, ki zastrupljajo tisto sobo, stopnišča in dvorane parlamenta.

Razen poslanca SDS in rahlega opominjanja predsednika se navzoči poslanci na to sploh niso odzvali. Ne vem, ali poslanca Kordiša tako dobro poznajo in vedo, da je sovražnost njegova osebna izkaznica. Pa tudi če je tako, zakaj molčijo?

Predsednik odbora (Uroš Prikl – op. p.) je njegovo početje kar precej j časa toleriral, potem pa ga je opomnil. Ko se je Franci Donko zoperstavil žalitvam, ga je predsednik hotel postaviti pred vrata. Žrtev bi morala zapustiti sejo, napadalec pa je bil deležen le milega opomina.

Spominjam se, da je SMC pred letom sklicala sejo odbora za notranje zadeve in v zvezi s sovražnim govorom sprejela nekaj sklepov. Med drugim je predlagala vsem pristojnim državnim organom, da ustrezno in odgovorno obravnavajo primere nedovoljenega javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti.

Njihova poslanka ni rekla nič, tudi stranka SMC do danes nič. Pa se je to zgodilo v državnem zboru, v instituciji, ki bi morala biti zgled spoštovanja državljanov. Očitno je zrak v državnem zboru zelo zelo onesnažen.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA, KI JE NA VOLJO TUDI V TRAFIKI24