Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

France Cukjati: Kaj pa je Janša strahotnega storil, da NSI na tak način postavlja na kocko vso svojo državniško politiko?

Deli na:
France Cukjati: Kaj pa je Janša strahotnega storil, da NSI na tak način postavlja na kocko vso svojo državniško politiko?

To, da Ljudmila Novak ne mara Janeza Janše, še ne more biti dokaz, da NSI ni pomladna stranka. Za oceno je pomembno, kaj stranka počne in kakšna stališča zagovarja. Ali tista, ki so blizu kontinuiteti, ali tista, ki so usmerjena v razpad omrežnega obvladovanja ugrabljene države.

Prvotno pomladne stranke so namreč »sanjale« o svobodi, demokraciji, pravni državi, enakosti pred zakonom … predvsem pa o odpravi enopartijskega sistema, da ne bo zakulisno omrežje še naprej obvladovalo vseh vzvodov oblasti in finančnih tokov v državi. Še vedno mislim, da se stranka NSI še ni bistveno oddaljila od »pomladnih« stališč. Zato ne razumem stališča, da NSI v primeru relativne zmage SDS ne bi šla v koalicijo z SDS, če jo bo vodil Janez Janša.

Ja, kaj pa je Janša strahotnega storil, da NSI na tak način postavlja na kocko vso svojo državniško politiko? Podobno izključevalno politiko je na začetku mandata napovedal tudi sedanji predsednik vlade, ko je že vnaprej izključil vsakršno misel na koalicijo z SDS.

Resne koalicije pa se normalno ne sklepajo po imenih, ampak po sorodnosti političnih programov. Prepričan sem, da če bo SDS zmagovalka volitev, bo ponudila koalicijo vsem strankam, desnim in levim, tudi NSI, ne glede, kdo jo bo takrat vodil. S tistimi, s katerimi bo našla programski dogovor, bo skušala oblikovati koalicijo. 

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA