mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Damir Črnčec: Če ti mečejo polena pod noge, zakuri kres. Naš kres že gori in vabi.

Deli na:
Damir Črnčec: Če ti mečejo polena pod noge, zakuri kres. Naš kres že gori in vabi.

Evropa, Evropska unija se spreminja. Trdno zagovarjam stališče, da se mora Slovenija pridružiti državam Srednje Evrope, višegrajske četverice, ki so dokazale, da najboljše razumejo izzive, ki so pred nami. Naša severna soseda Avstrija lahko še okrepi višegrajski »blok razuma«. Orban je postal luč na koncu predora. Hkrati se zdi, da so Nemčija, Francija, Italija popolnoma zatavale. 

Podrejamo in financiramo muhe Erdogana, vse bolj islamističnega diktatorja iz Bosporja. Vsiljevanje migrantskih kvot je neverjetno nora zgodba, kakor tudi poskus discipliniranja Poljske z deklaracijo Evropskega parlamenta, ki so jo vsegliharsko sramotno podprli tudi vsi slovenski evropski poslanci, »levi« in »desni«. Migrantska kriza je najboljši dokaz izgube kompasa.

Polni smo besed o vodilni vlogi Evropske unije v globaliziranem svetu, a pod vodstvom birokratov iz Bruslja postajamo vse bolj ranljivi in nebogljeni pred grožnjami islamizacije. Ostajam prepričan, da je nič nezakonitih migrantov edina dolgoročna varnostna politika, sprejemljiva za Slovenijo. Nihče ne govori več o tem, kdo in kako se bo poplačal skupni dolg, pri katerem smo mi zadolženi za več kot 16.000 evrov, vključno z vsakim našim novorojenčkom.

Zdi se, da ostajajo roparji naših bank nedotakljivi. To enostavno ni sprejemljivo. Vladavina prava ostaja katastrofalna. Minister ni naredil nič, dal je le nekaj populističnih izjav. Sodniki, tožilci, ki so dokazano množično kršili človekove pravice, tudi v demokraciji ostajajo na položajih. Zame so to samo kriminalci v sodniških ali tožilskih togah – morali bodo odgovarjati.

Slovenija ima polno neizkoriščenih naravnih lepot in danosti, ukvarjamo pa se s popolnoma zgrešenimi temami in problemi. Vedno bom iskal prave teme ter jim po svojih najboljših močeh dajal mesto v javnem prostoru. Kritikam in kritizerstvu navkljub. Prijatelj mi pravi, če ti mečejo polena pod noge, zakuri kres. Naš kres že gori in vabi. O kresovih, ki gorijo, sem tudi že zelo veliko povedal in zapisal.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA