Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Bojan Korsika o Zdenki Čebašek Travnik: Varuhinja z osebnostno motnjo?

Deli na:
Bojan Korsika o Zdenki Čebašek Travnik: Varuhinja z osebnostno motnjo?
Bojan Korsika: Zdenka Čebašek Travnik je poziv “Ubi Janšu” vzela kot vprašanje medijske odgovornosti oziroma tako, da pač morajo posamezniki z javnimi funkcijami, ki so načeloma družbeno močnejši, trpeti in potrpeti tudi negativno medijsko propagando.
 
Zagotovo je Zdenka Čebašek Travnik s tem presegla vse meje ne samo dobrega okusa, ampak družbene sprejemljivosti. Če kdo, potem bi morala prav varuhinja na načelni ravni obsoditi takšne izpade in pozive k umorom.
 
Njen molk, ki je v bistvu izpad brez primere na relaciji demokratična država in varuh človekovih pravic, me spominja na Hitlerjev sloviti govor 5000 medicinskim sestram in negovalkam, ki jih je spravil v delirij s kričanjem o tem, kako bo bombardiral London, Coventry …
 
Zdenka Čebašek Travnik ima seveda svoje politično prepričanje. To je nujno in s tem ni načeloma prav nič narobe. Njeni javni nastopi pač kažejo, da z izrednim posluhom obsoja desni politični pol, pri ravnanju nasprotnega političnega pola pa je zelo pristranska.
 
To, da je obsodila Mayerjev sovražni govor na spletni strani SDS, je vsekakor upravičeno. Skrajno nenavadno pa je, da je leta 2010 molčala ob javnem razkritju, da je policija Katarine Kresal pregledovala zdravstveno kartoteko osebe z nasprotnega političnega pola. Nepredstavljivo je, da je ob tem molčala, še posebej, ker venomer ponavlja, da brani družbeno šibkejše.
 
Pri Venu Tauferju pa je na primer ugotovila, da je bila objava tega, da je bil agent teroristične organizacije Službe državne varnosti, hud poseg v Tauferjevo intimo. In pri tem je mirno šla prek tega, da Taufer ni bil agent obveščevalne službe države s parlamentarno demokracijo, temveč v nedemokratičnem sistemu, katerega moč je slonela tudi in predvsem na tej teroristični organizaciji.
 
Zdenka Čebašek Travnik molči. Ni naredila samo strokovne napake, kot smo opisali zgoraj, ampak je svoje politično prepričanje popolnoma pomešala z interesi varuhinje človekovih pravic. Ti interesi pa bi morali biti nad vsemi drugimi.
 
Zaradi tega Zdenka Čebašek Travnik trpi za hudo osebnostno motnjo.
 
Finance