Izjava dneva

Afera Jankovićeva farmacevtka priča, da Slovenija še vedno živi v »zlatih časih« Hollywooda

Deli na:
Afera Jankovićeva farmacevtka priča, da Slovenija še vedno živi v »zlatih časih« Hollywooda

Elvira Miše Miklavčič

Elvira Miše Miklavčič, novinarka

Po aferi Weinstein so mnoga vplivna podjetja pod drobnogled ponovno vzela prijave o spolnem nasilju, ki so jih zoper vodilne osebe podale uslužbenke, v preteklosti pa so bile le pometene pod preprogo. Vse to daje slutiti, da je bil Weinstein očitno le vrh ledene gore, ki je, ko se je odlomil, sprožil plaz, ki je že zdavnaj prestopil meje Hollywooda.

Samo vprašanje časa je, kdaj se bodo začele sesuvati hišice iz kart tudi v drugih industrijskih vejah ali celo v politiki. Je končno nastopil čas, da se v domnevno napredni zahodni družbi tudi v praksi uvede ničelno toleranco do spolnega nasilja?

Britanska premierka Theresa May je nedavno javno izrazila zaskrbljenost zaradi poročanja medijev o kulturi spolnega nadlegovanja med britanskimi poslanci in njihovimi uslužbenci.Na dan prihajajo tudi številna pričevanja o spolnem nadlegovanju v Evropskem parlamentu.

Kaj pa Slovenija? Pred dobrim tednom dni smo lahko prebrali, da je okrožno sodišče v Ljubljani v zadevi farmacevtka zavrnilo zahtevo Specializiranega državnega tožilstva za sodno preiskavo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Slovenija očitno še vedno živi v »zlatih časih« Hollywooda.

KOMENTAR V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24